RAMc

OLDTIMERCLUB

CLUBFEEST 20 JAAR RAMc 23 FEBRUARI 2019

Verslag:

 

CLUBFEEST 20 jaar RAMc

23 februari 2019

 

          20 jaar RAMc! Dat is toch wel een mijlpaal in de geschiedenis van de club en dat kunnen we als bestuur toch niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Maar wat gaan we doen? Hoe gaan we dat aanpakken? Van bij het begin was duidelijk dat dit geen eenvoudige taak ging worden want we hadden er geen flauw idee van hoe groot het animo onder de leden zou zijn om nog eens een groots opgezet feest mee te doen.

Maar knopen dienen nu eenmaal doorgehakt te worden en dus werd na rijp overleg en veel wikken en wegen besloten om nog eens een reuzefeest te organiseren. Dat zou doorgaan in De Maeckelhoeve die voor de gelegenheid volledig gereserveerd werd voor de RAMc, en als streefdoel werd 150 deelnemers vooropgesteld. Dat zou toch haalbaar moeten zijn. Afspraken werden gemaakt met de Maeckelhoeve en een prijs werd bepaald. Het was wel zo dat indien we de 150 deelnemers niet zouden halen er een forfait van 1000€ extra diende betaald te worden. Dat maakt het extra spannend natuurlijk. De uitnodiging met alle info werd opgesteld en aan de leden bezorgd, en voor een zéééér zacht prijsje konden onze leden en hun partners deelnemen. De clubkas ging het grootste deel van de kostprijs voor haar rekening nemen. In het begin kwamen de inschrijvingen slechts langzaam op gang en werd even gevreesd dat we het doel van 150 deelnemers niet zouden halen. Gelukkig bleek die vrees ongegrond en waren er toch nog meer dan 160 deelnemers bij afsluiting van de inschrijvingen. Oef! Er waren wel wat vrienden en sympathisanten van de clubleden bij, die uiteraard natuurlijk het volledige bedrag voor de avond betaalden, maar het belangrijkste voor ons was dat we die 1000€ extra niet dienden te betalen. Nogmaals Oef!

          Dus werd iedereen op die bewuste zaterdagavond verwacht tegen 19.00 uur voor de receptie en aansluitend een spetterend feest. We hadden met het bestuur afgesproken om daar tegen 18.30 samen te komen om de clubvlag en de cadeaus voor de leden nog te presenteren en klaar te zetten, maar toen wij daar arriveerden bleken er al heel wat leden present te zijn die op de parking in hun auto zaten te wachten. Dus gauw naar binnen, alles klaarzetten en laat ze nu maar komen. Voor de leden hadden we als cadeau een stevige paraplu met clublogo voorzien, en voor de partners een doosje pralines. Dat werd allemaal wel geapprecieerd maar de paraplu hebben we tot op vandaag gelukkig nog niet veel nodig gehad. Iedereen kreeg één (of meerdere) drankjes en enkele amuses aangeboden en daarna konden we aan tafel voor het eigenlijke feest. De voorgerechten werden geserveerd en daarna konden we aanschuiven voor het buffet: Koud of warm, vlees, vis, groenten, stoofpotjes, aardappelen op verschillende wijze bereid, sauzen…. Echt teveel om op te noemen. Iemand die hier zijn gading niet tussen vind bestaat niet denk ik. En daarna het desserten buffet: nooit gezien en overweldigend. Gewoon teveel om op te noemen! En de wijnen: excellent! En dat kon zo doorgaan tot drie uur ’s morgens. Eten en drinken à volonté. Niet te verwonderen dat we daarover geen enkele, maar dan ook geen enkele negatieve reactie van de deelnemers gekregen hebben. Het was gewoon perfect!

          Na het eten was het de taak van de DJ van dienst om ons een beetje tot bewegen aan te zetten. Hij draaide aangepaste muziek voor onze groep, waarmee ik wil zeggen: niet te modern en niet te veel boem-boem, en dat vertaalde zich in een goed gevulde dansvloer de ganse avond en een hoop mensen die zich rot geamuseerd hebben tot in de vroege uurtjes.

Gedurende de ganse avond werd er ook een diareeks van meer dan 2000 dia’s afgespeeld, die de geschiedenis van de club van ongeveer 1994 tot op heden omspande. Mooi om dat allemaal nog eens terug te zien, maar ook confronterend om vast te stellen hoe alles veranderd is in die 15 jaar. De auto’s, maar ook de mensen. Maar het is toch tekenend voor de RAMc dat veel van de mensen die er in het begin bij waren er nu nog steeds bij zijn, en zeer actief aan activiteiten deelnemen wat toch bewijst dat we vooral een hechte groep zijn waarbij het niet alleen rond auto’s, maar zeker toch ook om kameraadschap draait.

          Naar mijn -weliswaar bescheiden- mening was dit het meest geslaagde clubfeest van de RAMc ooit, en voortgaand op de reacties van zij die erbij waren ben ik zeker niet de enige die er zo over denkt. En nu op naar de 25 jaar. Wat gaan we dan doen? We zullen er nu alvast al beginnen over na te denken….

 

 

 

T.U.U.R.